Scandalul scumpirilor la energie. Ministrul Virgil Popescu a cerut amânarea discuţiilor până pe 27 septembrie, pentru că lucrează la ordonanţa privind compensarea facturilor / Cristina Prună: La două zile după congresul PNL. Asta ca să înţelegem toţi care sunt priorităţile

Redacția sept. 15, 2021 0 comentarii
Energie electrica curent

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a fost invitat pentru miercuri la Ora Guvernului, a cerut amânarea discuţiilor pe tema preţurilor la energie până în 27 septembrie, motivând că are proiecte importante de discutat pentru şedinţa de Guvern. Vicepreşedintele USR PLUS al Camerei Deputaţilor, Cristina Prună, punctează că Popescu a amânat discuţiile până după Congresul PNL. „Asta ca să înţelegem toţi care sunt priorităţile momentului”, a transmis Prună.

Ministrul Virgil Popescu a transmis, miercuri, Camerei Deputaţilor că nu poate ajunge la dezbaterea pe tema preţurilor la energie, unde fusese invitat la Ora Guvernului, întrucât are întâlniri referitoare la proiectul de compensare a facturilor.

Ordonanţa de Urgenţă pe această temă ar urma să intre în sedinţa de Guvern de miercuri, programată la ora 13.00.

Întrucât prezenţa miniştrilor la aceste dezbateri este obligatorie, dacă au fost solicitaţi, ministrul a cerut amânarea dezbaterilor pentru data de 27 septembrie.

„Facturile la energie au crescut foarte mult. Pentru unii oameni s-au dublat, altele chiar s-au triplat. Virgil Popescu este de aproape 2 ani ministrul Energiei şi este invitat de săptămâna trecută în Parlament să explice situaţia şi mai ales soluţiile. Ce credeţi că face? Amână. Nu va veni, deşi săptămâna trecută toate grupurile parlamentare susţinuseră fără echivoc invitarea dlui. Ministru”, a scris pe FAcebook Cristina Prună.

Aceasta punctează că ministrul cere dezbaterea în 27 septembrie: „Adică la două zile după congresul PNL. Asta ca să înţelegem toţi care sunt priorităţile momentului. Va fi o iarnă dificilă pentru mulţi români. Dar congresul PNL e mult mai important”.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *