Schaeffler, companie cu activitate și în România, devine primul producător european de componente auto care îşi asigură pământurile rare din regiune

Schaeffler Foto: Schaeffler

Producătorul german de componente auto Schaeffler a semnat un acord pentru aprovizionarea cu pământuri rare din Europa, devenind primul producător european de componente auto care îşi asigură pământurile rare din regiune, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Uniunea Europeană vrea să îşi majoreze producţia de pământuri rare şi magneţi utilizaţi de automobilele electrice şi turbinele eoliene, în ideea de a-şi reduce dependenţa de China.

Directorul de operaţiuni de la Schaeffler, Andreas Schick a precizat că grupul german a semnat un acord pe cinci ani cu firma REEtec din Norvegia. Schick nu a dorit să ofere detalii legate de valoarea tranzacţiei, care urmează să fie anunţată miercuri în mod oficial.

“Ne transformăm într-un furnizor de motoare electrice şi ne extindem semnificativ producţia. De acea, pe partea de pământuri rare avem nevoie de parteneri competenţi, nu doar pe lanţurile standard de aprovizionare din China, dar avem şi un lanţ local de aprovizionare pentru Europa“, a spus Andreas Schick.

Uniunea Europeană, Marea Britanie şi SUA se străduiesc să îşi pună la punct industrii în domneniul magneţilor şi pământurilor rare, în ideea de a-şi reduce dependenţa de China, care furnizează 98% din magneţii permanenţi ai Europei.

Fondată în anul 1946, Schaeffler AG, cu 170 de unităţi de producţie în întreaga lume, este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de echipamente originale şi automotive, specializat în producţia de componente şi sisteme de înaltă precizie în aplicaţii pentru motoare, transmisie şi şasiu, precum şi soluţii de rulare şi rulmenţi pentru un număr mare de aplicaţii industriale în industriile de inginerie, cea auto şi cea aerospaţială.

În prezent, compania operează în 13 locaţii din cinci state, respectiv Ungaria, Slovacia, România, Rusia şi Republica Cehă.

Foto: Schaeffler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *