Schimbare de paradigmă. Din 2022, în Germania ar putea apărea primele modele Mercedes cu conducere semiautonomă

mercedes, masina, volan

Autoritatea de supraveghere auto din Germania a aprobat sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, deschizând calea pentru ca subsidiara Daimler AG să înceapă să ofere sistemul său Drive Pilot la nivel internațional.

Sistemul îi permite șoferului să se concentreze asupra altor activități în timp ce mașina echipată cu tehnologia respectivă se află în trafic intens sau pe autostrăzi aglomerate, a anunțat joi Mercedes-Benz într-un comunicat.

Autoritatea KBA din Germania a aprobat sistemul pe baza cerințelor tehnice stabilite în reglementările Națiunilor Unite.

„KBA stabilește standarde naționale, europene și internaționale în materie de siguranță rutieră pe drumul către conducerea autonomă”, a declarat președintele autorității, Richard Damm.

Dincolo de reglementările ONU privind cerințele tehnice, țările trebuie să adopte o legislație care să clarifice unde și cum pot fi utilizate astfel de sisteme, precum și aspectele legate de răspundere.

„Cu această piatră de hotar inițiem o schimbare radicală de paradigmă”, a declarat Markus Schaefer, director de tehnologie Daimler pentru Reuters.

De îndată ce legislația din China și Statele Unite va fi implementată, Mercedes-Benz va oferi sistemul pe acele piețe, a adăugat Schaefer.

Aprobarea Germaniei înseamnă că Mercedes-Benz poate oferi Clasa S cu Drive Pilot clienților din Germania în prima jumătate a anului 2022.

Astfel de sisteme automate de Nivel 3 sunt permise în Germania din 2017. Potrivit Mercedes-Benz, există peste 13.100 de kilometri (8.140 de mile) de autostradă potrivite pentru sistemul Drive Pilot în Germania.

KBA a aprobat sistemul pentru viteze de condus de până la 60 de kilometri pe oră (37 mile pe oră). Nu a decis dacă îl va elibera pentru viteze de până la 130 km/h sau va solicita un asistent de schimbare a benzii care ar automatiza depășirea unei alte mașini.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *