Schimbare majoră în Big Four: EY analizează listarea la bursă sau vânzarea diviziei de consultanță (FT)

Redacția mai 28, 2022 0 comentarii
ey foto

EY este consiliat de băncile de investiții JPMorgan și Goldman Sachs cu privire la o posibilă listare sau vânzare a afacerii sale de consultanță, potrivit informațiilor Financial Times, citate de Financial Review.

O ofertă publică inițială sau vânzare parțială ar fi cea mai mare transformare a sectorului global de consultanță de la prăbușirea companiei globale de audit Arthur Andersen în 2002 și ar emula listarea publică inițială de succes a companiei de consultanță Accenture în 2001.

Compania analizează separarea diviziilor de audit și consultanță pe fondul preocupărilor tot mai mari de reglementare din întreaga lume cu privire la conflictul care a apărut din cauza companiei și a celorlalți rivali ai săi din grupul Big Four, care furnizează activități non-audit clienților de audit.

Afacerea de consultanță a EY, care oferă consultanță în materie de impozitare, consultanță în management și afaceri, a generat vânzări de aproximativ 26 de miliarde de dolari în anul financiar trecut, aproximativ două treimi din venitul global total al companiei de 40 de miliarde de dolari. Activitatea de audit a adus aproximativ 14 miliarde dolari din veniturile firmei în exercițiul financiar 2021.

Orice divizare ar permite unei noi afaceri de audit independente și afacerii existente care nu este de audit să acceseze mai mult capital și să se extindă mai rapid, au spus persoane din interiorul EY despre potențiala scindare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.