Secretar de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene: Aderarea Ucrainei la UE ”nu va avea loc mâine”

europa, ue, state ue Sursă: Unsplash

Ucraina, Georgia şi Republica Moldova ”probabil” vor adera la Uniunea Europeană (UE) în câţiva ani, declară joi secertarul de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene Clement Beaune, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii, relatează postul CNN, citat de News.ro.

”Sunt profund convins că Uniunea Europeană se va extinde, probabil în câţiva ani, nu ştiu când, în Ucraina, (Republica) Moldova şi Georgia, şi poate şi în alte ţări”, declară la postul francez de radio France Inter Beaune, înaintea unui summit UE la Versailles, joi şi vneri.

Aderarea Ucrainei la UE ”nu va avea loc mâine”, subliniază el.

Beaune a condamnat, de asemenea, drept un ”masacru” un atac aerian rus al unui spital pediatric din Mariupol şi a denunţat o intensificare a atacurilor ruse vizând civili în Ucraina.

El a reiterat îndemnul la o renunţare la importuri de gaze ruseşti ”cât mai rapid posibil”, subliniind că ”Rusia mizează pe faptul că avem nevoie de ea”

”Cumpărând gaze naturale ruseşti, finanţăm războiul lui Vladimir Putin”, denunţă el.

Beaune a îndemnat, de asemenea, la o consolidare a apărării europene, complementară NATO.

Acest lucru implică investiţii, iar la summitul UE de la Versailles urmează să se discute finanţarea acestui efort printr-o datorie europeană comună, a anunţat secretarul de stat francez.

Sursă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *