Șeful ANAF spune că evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului / Dacă nu ar mai circula deloc numerarul, practic totul ar fi la suprafaţă  

Lucian Ovidiu Heius, presedinte ANAF Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat marţi, că evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului, iar dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, ar fi înregistrat.

El a precizat că nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa, iar de la an la an acest fenomen este în scădere.

”Evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

Potrivit acestuia, în momentul în care se vor face tot mai multe plăţi prin sistemul bancar, ”inevitabil, atât evaziunea fiscală, cât şi fapte de corupţie vor scădea”.

”Dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, la vedere, s-ar înergistra absolut totul (…) Este clar că este un fenomen care există. Nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa”, a mai afirmat Lucian Heiuş.

Acesta a precizat, de asemenea, că ”de la an la an evaziunea fiscală scade”.

”Este un fenoment care este recunoscut şi de Uniunea Europeană”, a adăugat şeful ANAF.

Acesta a anunţat că ANAF, alături de APERO şi Consiliul Naţional pentru IMM-uri începe o campanie pentru a determina comercianţii să accepte plata cu cardul.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. Poezii tovarasul!
  Nu ai vazut cozile de la bancomatele bancilor la ziua de salariu?
  Cu atatea facultați de mucava si atâtea diplome degeaba!
  Aici s-a ajuns!
  Educatia financiara nu se face prin operatie pe creier!
  Sau cursuri degeaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *