Senatorii fac licitație pentru limuzine hibrid, 30.000 de euro bucata. Le vor înainte de Crăciun

masina hibrid auto

Senatul României a scos la licitație un contract de 2,39 milioane lei pentru achiziția a 17 autoturisme cu propulsie hibridă, benzină și electric, care trebuie să îi vină în trei luni de la semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Valoarea maximală, per unitate, este astfel de 141.000 de lei, adică circa 30.000 de euro. Senatorii sunt foarte specifici în caietul de sarcini, mașinile pe care le vor trebuie să fie de tip limuzină, să aibă între 200 și 250 de cai putere, o lungime între 4,85 și 4,95 m, o lățime de 1,8 – 1,9 metri, rezervor de cel puțin 50 de litri, Euro 6 și culoarea negru ori albastru metalizat.

Consumul mixt nu poate fi mai mare de 6,5 litri/100 km, tracțiunea obligatoriu pe față și cutia automata. Mașinile trebuie să fie prevăzute cu o serie întreagă de sisteme de Securitate și confort, toate detaliile putând fi găsite aici.

Unul din modelele de mașini hibrid care corespund specificațiilor indicate de senatori în caietul de sarcini este Toyota Camry.

Furnizorul auto își asumă o garanție a mașinilor de patru ani și cinci ani, la baterii. Acestea vor veni cu RCA deja făcut și cu autorizația de circulație provizorie.

Ofertele vor fi deschide la 1 noiembrie, contractul are un termen generic de livrare de trei luni, dar în Caietul de Sarcini este specificat expres că senatorii își așteaptă mașinile până în 15 decembrie, lucru explicabil prin faptul că ei vor să prindă achiziția în actualul exercițiu financiar și să nu mai aștepte până la aprobarea unui alt buget. Plata se face din bugetul Senatului.

Sursa foto: Unsplash / Tim Meyer

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.