Serialul care transformă venitul universal de bază într-o comedie

bani money dolari dollars viacheslav-bublyk-6WXbPWhT8c8-unsplash Sursa foto: Unsplash / Viacheslav Bublyk

Dacă faci ceva cu succes suficient de mult timp, cineva va face cu siguranță un desen animat ironic despre asta. De exemplu, Fox a realizat un serial despre programele de venit universal de bază, scrie Business Insider.

„Universal Basic Guys” are ca protagoniști o pereche de frați care se alătură unui program de venit universal de bază de 3.000 de dolari pe lună după ce fabrica de hot-dog la care lucrează devine automatizată.

  • Venitul de bază universal este adesea citat ca o potențială soluție la pierderile probabile de locuri de muncă create de inteligența artificială.

Serialul animat este coprodus de Fox Entertainment și Sony Pictures Television. Fox și Sony au comandat pentru prima dată primul sezon în 2022. Premiera este programată în toamnă, dar Fox a comandat deja un al doilea sezon.

Serialul îi urmărește pe frații Mark și Hank Hoagies. Sărăciți și în căutarea unui scop, frații descoperă că orașul lor are un program pilot de „venit de bază universal radical”.

Spectacolul este o abordare satirică a numeroaselor programe pilot privind venitul de bază pe care orașele din Statele Unite le-au experimentat în ultimii ani. Cele mai multe dintre acestea sunt programe de venit de bază garantat, care vizează locuitorii cu venituri mici, oferindu-le plăți lunare în numerar, fără nicio condiție. Cele mai multe programe, precum cel din Iowa, care oferă 500 de dolari pe lună locuitorilor cu venituri mici, raportează că beneficiarii cheltuiesc cea mai mare parte a fondurilor pe produse esențiale, precum chiria și mâncarea.

Venitul universal de bază a fost popularizat de antreprenorul Andrew Yang în timpul alegerilor prezidențiale din 2020 și continuă să fie un subiect de discuție preferat pentru directorii executivi din domeniul tehnologiei care lucrează în industria Inteligenței Artificiale. Un venit de bază universal ar oferi fiecărei persoane, indiferent de situația sa financiară, plăți lunare în numerar fără restricții.

În timp ce tot mai multe orașe experimentează cu programe de venit de bază, acestea au fost, de asemenea, ținta furiei conservatorilor. Unii legislatori au criticat programele ca fiind asemănătoare socialismului, în timp ce alții le-au numit neconstituționale. Un refren comun este că veniturile de bază încurajează beneficiarii să nu muncească, deși studiile au demonstrat contrariul.

Pentru frații Hoagies, plățile lunare le permit să își retrăiască tinerețea alături de câțiva prieteni locali. Programul la care au aderat frații este un program universal, ceea ce înseamnă că toți membrii orașului primesc 3.000 de dolari pe lună.

„Mark, Hank și restul amicilor lor locali sunt din nou copii în timpul verii, debordând de combinația periculoasă de timp liber și idei stupide”, se arată în descrierea emisiunii. „Acesta este un spectacol despre bărbați care încearcă să își găsească un scop într-o lume în care nu mai este nevoie de ei.”

Sursa foto: Unsplash / Viacheslav Bublyk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *