Sindicatele spaniole vor ca Zara să extindă creșterile salariale la toți angajații din Spania / Majorări de salarii au fost anunțate doar pentru angajații din orașul în care a fost înființată compania

G4Media ian. 19, 2023 0 comentarii
Zara Plaza Romania

Sindicatele spaniole cer Inditex, proprietarul firmei Zarak să acorde tuturor lucrătorilor din magazinele sale din Spania creșterile salariale și beneficiile convenite recent între retailer și vânzătorii din orașul său natal din nordul Spaniei, au declarat joi doi lideri sindicali, potrivit Reuters.

În decembrie, compania a anunțat că aproximativ 1.000 de lucrători de la magazinele Zara și de la alte branduri Inditex din A Coruna, unde gigantul modei își are sediul la periferia orașului, vor primi salarii cu 25% mai mari în acest an, în urma unei greve în timpul vârfului de vânzări ‘Black Friday’ din 24-25 noiembrie.

Cele mai mari două sindicate spaniole, CCOO și UGT, care reprezintă mai mult de jumătate din forța de muncă din magazinele Zara din țară, au început acum negocierile cu Inditex pentru a extinde creșterile salariale și beneficiile la toți vânzătorii care lucrează pentru companie în Spania.

„Vrem ca beneficiile și salariile mai bune pe care Inditex le-a convenit cu vânzătorii din magazine (din A Coruna) să fie primite de lucrătorii din toate magazinele din Spania”, a declarat Alvaro Cajigal, un lider al UGT.

Până acum, Inditex a negociat acorduri salariale cu lucrătorii din fiecare provincie în parte.

„Vrem să ajungem la o negociere în care să nu existe nicio discriminare în ceea ce privește plata lucrătorilor pentru că se află într-o regiune spaniolă sau alta, sau pentru că lucrează într-un magazin Zara în loc de magazine aparținând celorlalte mărci ale grupului”, a declarat sindicalista Lucia Trenor de la CCOO.

Sindicatele cer o creștere a salariilor lucrătorilor din magazinele din Spania de cel puțin 6% și până la 25% în acest an pentru a contracara inflația galopantă, a spus Trenor.

Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la noile discuții.

În noiembrie, Inditex a convenit cu UGT și CCOO să plătească o primă unică de 1.000 de euro în februarie pentru toți vânzătorii cu normă întreagă angajați în toată Spania și să discute despre alte beneficii.

Inditex are 165.000 de angajați în 177 de țări, o treime din personal fiind stabilit în Spania, potrivit raportului său anual. Aproximativ 86% lucrează în cele 6.477 de magazine ale sale, iar majoritatea sunt femei.

Sursa foto: Zara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *