Singapore anunță restricții financiare și de control al exportului în Rusia pentru a limita războiul și atacurile cibernetice împotriva Ucrainei

singapore-adhitya-andanu-1561863 sursa foto: Pexels/ Adhitya Andanu

Singapore anunță restricții financiare și de control al exportului în Rusiei pentru a limita războiul și atacurile cibernetice împotriva Ucrainei, anunță sâmbătă reprezentanții guvernului din Singapore.

Ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, guvernul din Singapore va impune măsuri financiare care vizează băncile, entitățile și activitățile ruse desemnate în Rusia și activități de strângere de fonduri de care beneficiază guvernul rus transmite agenția guvernamentală din Singapore.

Aceste măsuri se aplică pentru toate instituțiile financiare din Singapore, inclusiv bănci, companii financiare, asigurători, intermediari de pe piețele de capital, burse de valori mobiliare și furnizori de servicii de plată.

  • ”Aceste sancțiuni și restricții urmăresc să restrângă capacitatea Rusiei de a conduce un război împotriva Ucrainei și să submineze suveranitatea acesteia. Vom impune controale la export asupra articolelor care pot fi folosite direct ca arme pentru a provoca vătămări sau pentru a-i subjuga pe ucraineni, precum și articolele care pot contribui la operațiuni cibernetice ofensive. În acest sens, vom interzice transferul către Rusia a: (a) tuturor articolelor din Lista de produse militare și (b) tuturor articolelor din categoriile „Electronică”, „Computere” și „Telecomunicații și securitatea informațiilor”. din Lista de bunuri cu dublă utilizare a Ordinului de bunuri strategice (control) 2021”, transmit autoritățile.

De asemenea, vor fi impuse măsuri financiare care vizează băncile, entitățile și activitățile ruse desemnate din Rusia și activitățile de strângere de fonduri de care beneficiază guvernul rus. Furnizorilor de servicii de simboluri de plată digitale li se interzice în mod special să faciliteze tranzacții care ar putea ajuta la eludarea acestor măsuri financiare. Aceste măsuri se aplică tuturor instituțiilor financiare din Singapore, inclusiv băncilor, companiilor financiare, asigurătorilor, intermediarilor pieței de capital, burselor de valori mobiliare și furnizorilor de servicii de plată.

 

sursa foto: Pexels/ Adhitya Andanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *