Singura fabrică românească de ciocolată, Galatic din Baia Mare, a intrat joi în insolvență

Redacția mart. 30, 2023 0 comentarii
ciocolata

Food Land Galatic din Baia Mare, singura fabrică românească de ciocolată, a intrat joi în insolvență, potrivit unei decizii a Judecătoriei Baia Mare.

Potrivit comunicatului de presă al companiei, Galactic solicitat deschiderea procedurii de insolvență cu scopul declarat de a depăși impasul în care se regăsește și de a găsi cele mai bune soluții pentru redresarea afacerii. Eurosmart va fi cel care se va ocupa de gestionarea redresării societății.

Pentru compania Food Land Galactic și pentru brandul Galactic, reorganizarea judiciară este cea mai bună opțiune, societatea având posibilitatea de a depăși impasul în care se află și de a beneficia de protecția și avantajele oferite de procedura insolvenței. Astfel, societatea va putea duce mai departe povestea brandului românesc creat cu pasiune și consolidat în toți anii de funcționare” declară Mihaela Bocea, Managing Partner Eurosmart.

Conform informării de presă, compania Food Land Galactic, care se confruntă cu dificultăți financiare în ultima perioadă, a apreciat că cea mai potrivită cale de a se proteja, în contextul economic actual, dar și de a salva fabrica,  este accesarea procedurii de insolvență.

Food Land Galactic, fabrica de ciocolată din Baia Mare, produce de 25 de ani dulciuri în România, având aproximativ 300 de rețete proprii, sub conducerea și ghidajul ciocolatierului Liviu FAGI. Compania fabrică produse dulci atât sub brandul propriu, Galactic, cât și sub umbrela altor branduri, pentru principalele supermarketuri și hipermarketuri de pe piața din România.

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *