Sondaj Ires: Mugur Isărescu în topul încrederii românilor. Creșterea prețurilor e cea mai mare temere

G4Media dec. 29, 2022 0 comentarii
BUCURESTI - DEZBATERE - ACADEMIA ROMANA - 24 SEPT 2021

Un sondaj realizat de Ires arată că la capitolul încrederea în primii oameni în stat, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, este creditat cu multă și foarte multă încredere de 39% dintre participanții la sondaj.

El este urmat de președintele Camerei Deputaților (și al Partidului Social Democrat), Marcel Ciolacu în care au multă și foarte multă încredere o cincime dintre români, la fel ca și în președintele țării, Klaus Iohannis. În premierul României, Nicolae Ciucă au multă și foarte multă încredere mai puțin de o cincime dintre respondenți (19%).

Trei sferturi dintre români sunt de părere că direcția în care merge România, la final de 2022 este una greșită, în timp ce unul din 5 o apreciază ca fiind bună.

Peste jumătate dintre participanții la sondaj (57%) spun că anul 2022 a fost mai prost pentru România decât 2021, iar un procent similar (56%) recunosc că în acest an au avut sentimentul că țara noastră este amenințată de război.

În ceea ce privește temerile cele mai mari, acestea sunt:

creșterea prețurilor – 35%
frica de boală – 18%
războiul în zona României – 15%
lipsa locurilor de muncă – 10%
criza politică – 5%

Dezbatere organizata de Academia Romana, prin Sectia de Stiinte economice, juridice si sociologie, pe tema cartii ,,Pandemia si economia. Ce va fi dupa?”, a academicianului Daniel Daianu, in Bucuresti, 24 septembrie 2021. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *