Sondaj Kaspersky: 43% dintre șefii de IMM-uri au ales să-şi păstreze angajaţii, cu orice preţ, pe fondul pandemiei

Redacția sept. 10, 2021 0 comentarii
Educatie financiară calcule bani grafice

Aproape jumătate dintre liderii întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din întreaga lume (43%) au ales să-şi păstreze angajaţii, cu orice preţ, pe fondul pandemiei, reiese din rezultatele unui sondaj realizat de Kaspersky.

Potrivit cercetării, publicată vineri, în acest context, provocarea prioritară a fost introducerea de noi tehnologii pentru a asigura buna desfăşurare a activităţii în aceste noi circumstanţe (53%) pentru a muta afacerea din offline în online şi pentru a permite angajaţilor să lucreze de la distanţă sau în sistem hibrid.

“Studiile arată că performanţa business-ului este direct legată de satisfacţia angajaţilor. În timpul pandemiei, satisfacţia la locul de muncă şi angajamentul în rândul angajaţilor au devenit mai importante decât oricând, în special pentru companiile mici, care au fost afectate puternic. O echipă puternică poate mai degrabă să reziste la criză şi face faţă mai bine la lockdown, riscuri de infecţie şi incertitudine cu privire la viitor”, se arată în concluziile sondajului de specialitate.

Reprezentanţii IMM-urilor subliniază că păstrarea echipei a devenit o prioritate, chiar s-au confruntat cu reduceri bugetare (38%), salarii sau ore de lucru reduse (35%) şi birouri sau sucursale închise temporar (34%).

În prezent, 42% dintre organizaţii susţin că intenţionează să majoreze costurile de personal, cum ar fi salariile şi beneficiile, în anul următor.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, care, la ora actuală, protejează prin produsele sale antivirus peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 250.000 de companii-client

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *