S&P a coborât şi mai mult ratingul Turciei în categoria „junk”

Redacția apr. 3, 2022 0 comentarii
Turcia turism Kusadasi

Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a a coborât şi mai mult ratingul Turciei pentru datoria în monedă locală în categoria „junk”, şi a confirmat ratingul în valută la „B plus”, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

În plus, perspectiva asociată ratingului Turciei este una negativă, ceea ce înseamnă că o nouă retrogradare este posibilă în perioada următoare.

S&P a coborât ratingul Turciei pentru datoria în monedă locală până la „B plus”, adică cu patru trepte sub nivelul „investment grade” (-recomandat pentru investiţii-nr.), citând impactul creşterii preţurilor energiei în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Ratingul în valută al Turciei este la egalitate cu cel al Boliviei şi Bahreinului.

„Efectele negative ale conflictului militar ruso-ucrainean, inclusiv creşterea preţurilor alimentelor şi ale energiei, vor slăbi şi mai mult balanţa de plăţi a Turciei, deja slabă, şi vor exacerba creşterea preţurilor. Ne aşteptam ca în acest pe parcursul acestui an rata medie a inflaţiei să fie de 55%, cel mai ridicat în rândul tuturor statelor cărora S&P le acordă un rating suveran”, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Sursa foto: Petru Clej

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *