SpaceX semnează primul acord pentru a furniza WiFi în timpul zborului folosind sateliții de internet Starlink

Redacția apr. 23, 2022 0 comentarii
Starlink, sateliti

SpaceX a încheiat primul său acord cu un transportator aerian pentru a furniza internet wireless în timpul zborului utilizând rețeaua de satelit Starlink, a anunțat compania spațială, scrie Euronews.com.

Compania, deținută de directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a purtat discuții de luni de zile cu companiile aeriene pentru a oferi Starlink Internet în timpul zborului, un element cheie în strategia SpaceX de a atrage clienți dincolo de consumatorii și gospodăriile din zonele rurale ale globului care nu au acces la internet.

Acordul este cu serviciul de avioane semi-private JSX și implică echiparea a 100 de avioane cu terminale Starlink, primul avion conectat la Starlink zburând până la sfârșitul anului. Un purtător de cuvânt al JSX a refuzat să dezvăluie valoarea parteneriatului.

Parteneriatul vine în momentul în care CEO-ul transportatorului american Delta Air Lines, Ed Bastian, a dezvăluit într-un interviu recent că firma efectuează teste pentru a utiliza tehnologia Starlink pentru aeronavele lor.

SpaceX a lansat aproximativ 2.000 de sateliți Starlink în 2019 și, deși rețeaua nu este încă pe deplin implementată, oferă servicii de internet pentru mii de clienți din câteva țări, inclusiv din România.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.