SpaceX va lansa un satelit spre Lună iar misiunea va fi plătită integral cu Dogecoin

Dogecoin

Societatea SpaceX a miliardarului Elon Musk va lansa anul viitor spre Lună un satelit plătit integral cu criptomoneda Dogecoin, a anunțat duminică societatea canadiană Geometric Energy Corporation, care va conduce misiunea, scrie boursorama.com.

Satelitul, denumit DOGE-1, va fi lansat la bordul unei rachete Falcon-9 a SpaceX în primul trimestru din 2022, a precizat compania.

Satelitul, de formă cubică și cu o greutate de 40 de kilograme, va avea ca misiune obținerea de “informații spațiale lunare cu ajutorul senzorilor și camerelor de la bord,” potrivit sursei citate.

“Suntem încântați să lansăm DOGE-1 pe Lună!”, a afirmat Tom Ochinero, vicepreședinte pentru vânzări comerciale la SpaceX. “Misiunea va demonstra aplicabilitatea criptomenedelor dincolo de orbita terestră și va pune bazele comerțului interplanetar.”

Anunțul a venit după ce miliardarul Elon Musk a participat la emisiunea satirică americană SNL (Saturday Night Live) în cadrul căreia patronul Tesla și SpaceX a lăudat Dogecoin, moneda virtuală creată în glumă și la legitimarea căreia a contribuit prin postările pe Twitter.

Un mare adept al criptomonedelor, Elon Musk a descris Dogecoin drept un “vehicul financiar de neoprit care va cuceri lumea,” înainte de a adăuga: “înainte, spre Lună!”.

Wikimedia - https://github.com/dogecoin/dogecoin/blob/master/share/pixmaps/bitcoin256.png, MIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *