Spania redeschide larg porțile pentru turiștii vaccinați, cu speranța de a relansa economia puternic dependentă de turism

Vacanta Spania

Spania, a doua destinație turistică mondială, își redeschide larg porțile și plajele pentru turiștii vaccinați, începând de luni, cu speranța de a relansa acest sector esențial pentru economia sa, scrie BFM TV.

De notat că Spania este în continuare considerată o destinație cu risc de către Marea Britanie, care impune o perioadă de carantină cetățenilor săi care revin din peninsulă.

„Spania este o destinație sigură”, a afirmat ministrul spaniol al sănătății, Carolina Darias, adăugând că țara își „regăsește leadershipul turistic mondial”, în condițiile în care numărul de sosiri s-a prăbușit cu 77% în 2020 după ce a primit 83,5 milioane de turiști în 2019.

Începând de luni, granițele Spaniei se redeschid pentru toate persoanele vaccinate din întreaga lume.

Test antigen pentru persoanele nevaccinate

Europenii nevaccinați, care puteau deja să vină Spania dar trebuiau să prezinte un test PCR negativ în ultimele 72 de ore, vor trebui de acum să efectueze doar un test antigen, mult mai ieftin.

Din Costa del Sol până în Baleare și Canare, hotelurile și restaurantele s-au redeschis, după luni de zile în care nu au funcționat, iar companiile aeriene au reluat zborurile către o serie de destinații.

În ceea ce privește decizia Marii Britanii de a menține Spania pe lista țărilor cu grad de risc, ministrul spaniol al Turismului a spus că “nu înțelege” de ce Londra nu a inclus unele regiuni turistice spaniole, unde rata de incidență este foarte scăzută, pe “lista verde”.

Londra va reexamina decizia peste trei săptămâni.

La sfârșitul lui aprilie, Spania nu primise decât 1,8 milioane de turiști străini, potrivit statisticilor oficiale.

Tot începând de luni, Spania va permite navelor de croazieră să acosteze în porturile sale.

Foarte dependentă de turism, economia Spaniei a fost în 2020 una dintre cele mai dur afectate de pandemie, cu o cădere de 10,8% a PIB-ului.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *