Spotify spune că va suspenda serviciul său în Rusia

Spotify pixabay.com

Spotify a declarat vineri că își va suspenda serviciul de streaming din Rusia. Platforma de streaming audio și-a închis biroul din Rusia pentru o perioadă nedeterminată la începutul acestei luni, ca răspuns la noua legislaţie privind mass-media din această ţară, scrie Reuters.

Autorităţile de la Moscova au introdus două noi infracţiuni penale la începutul lunii martie: una pentru difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă şi o alta pentru diseminarea de informaţii false despre trupele ruse. Această ultimă infracţiune prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare şi îi vizează în special pe oponenţi şi mass-media independente, care riscă să fie urmăriţi penal pentru orice denunţare a ofensivei.

De la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, Guvernul şi-a întărit considerabil controlul asupra informaţiilor difuzate pe internet, unul dintre ultimele spaţii de exprimare liberă din Rusia. A fost interzisă accesarea mai multor mass-media ruse şi străine, inclusiv BBC, iar reţelele sociale americane Facebook şi Instagram au fost declarate extremiste de un tribunal de la Moscova. Accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricţionat, scrie Agerpres.

„Spotify a continuat să creadă că este extrem de important să încercăm să menținem serviciul nostru operațional în Rusia pentru a oferi știri și informații de încredere și independente din regiune. Din păcate, legislația recent adoptată care restricționează și mai mult accesul la informații, elimină libertatea de exprimare”, a transmis Spotify într-un comunicat.

Serviciul se va suspenda la începutul lunii aprilie, potrivit surselor Reuters.  Un alt serviciu de streaming, Netflix, a suspendat activitatea în Rusia la începutul acestei luni.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *