Startup-ul de mobilitate Bolt se extinde pe piața livăririlor rapide de produse alimentare. A obținut o finanțare de 600 de milioane de euro

Redacția aug. 2, 2021 0 comentarii
bolt

Startup-ul de mobilitate Bolt a anunţat luni că a obţinut 600 de milioane de euro de la investitori, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Compania va utiliza fondurile pentru livrarea rapidă de produse alimentare, o piaţă extrem de competitivă și vrea să devină “prima super-aplicaţie din Europa”, extinzându-şi activitatea de servicii.

În urma rundei de finanţare, care evaluează Bolt la peste patru miliarde de euro, compania cu sediul în Talinn este mai bine situată decât rivalele europene Getir, Gorillas şi Jokr.

Bolt susţine că va deveni “prima super-aplicaţie din Europa”, extinzându-şi activitatea de la serviciile de ride-hailing şi închirieri de trotinete electrice până la livrarea de alimente.

Compania va lansa în următoarele luni un program de livrare a produselor alimentare în 15 minute, numit Bolt Market, în 10 ţări europene.

Bolt a obţinut fondurile de la noi investitori, cum ar fi Sequoia, Tekne şi Ghisallo, precum şi de la actualii susţinătorii G Squared, G1 Capital şi Naya. La precedenta rundă de finanţare din decembrie, compania a obţinut de la investitori 150 milioane de euro.

Bolt, companie din Estonia cunoscută anterior sub denumirea Taxify, concurează cu Uber pe piaţa serviciilor de ride-hailing. De asemenea, operează scutere electrice şi a lansat un serviciu de livrare de mâncare. Compania a fost înfiinţată în 2013 şi are peste 50 de milioane de utilizatori în mai mult de 40 de ţări, în special în oraşele din Europa de Est şi Africa.

Bolt este prezentă în România cu serviciile de transport de persoane, de transport de produse, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) şi cu divizia de software development, care deserveşte toate subsidiarele din Europa ale companiei. Serviciile Bolt sunt disponibile în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, Iaşi şi Braşov.

Sursa foto: Bolt, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *