STB cumpără 6 autobuze supraetajate second-hand pentru „Bucharest City Tour“

Autobuz Bucharest City Tour

Societatea de Transport București a scos la licitație în SICAP un contract de 360.000 de lei pentru achiziția de șase autocare supraetajate și rulate, de care are nevoie pentru a relua programul „Bucharest City Tour“, suspendat de trei ani. Prețul pare relativ mic însă trebuie ținut cont de faptul că autobuzele vizate sunt second hand. STB punctează suplimentar, la evaluarea ofertelor, un număr cât mai mic de kilometri rulați, nivelul maxim fiind de 300.000.

Contractul este pe termen foarte scurt – 2 luni iar autobuzele trebuie să fie livrate , cel mai târziu, în 15 decembrie. Ofertele vor fi desfăcute în 3 octombrie.

programul „Bucharest City Tour“ este un program prin care STB punea la dispoziția turiștilor o linie specială de autobuze supratejate care îi plimba pe aceștia pe un traseu care conținea la cele mai importante obiective din oraș.

Vorbim la trecut pentru acest program nu a mai funcționat în ultimii trei ani, adică din 2019, , în 2020 și 2021 fiind restricții sanitare din cauza pandemiei, iar în 2022 STB a ajuns la concluzia că autobuzele pe care le folosea, închiriate de la Constanța, sunt prea vechi și se stricau întruna.

Linia turistică a fost introdusă în 2012, era deservită de patru autobuze închiriate cu o capacitate de 77 de locuri, din care 50 de platformă, iar în ultimul sezon, iunie – octombrie 2019, înainte de suspendare, a transportat 64.884 călători. Linia oferea călătorilor ghid audio în română, engleză, franceză şi italiană, iar o hartă detaliată arăta posibilităţile de petrecere a timpului liber în Bucureşti.

Traseul Bucharest City Tour este: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii şi retur pe ruta Universitate – Piaţa Charles de Gaulle şi şoseaua Kiseleff. Un bilet costa 25 de lei/adult, respectiv 10 lei/copil.

Sursa foto: STB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *