Studiu Glovo: Românii, mari fani fast-food. Utilizatorii platformei au cumpărat peste 6,1 milioane de burgeri în ultimul an. București, Constanța și Timișoara, în topul oraşelor cu cel mai mare consum

burger Sursă foto: Unsplash

Românii au cumpărat mai mult de 6,1 milioane de burgeri în perioada mai 2021- mai 2022, bucureştenii fiind cei mai mari consumatori, în condiţiile în care au fost responsabili pentru aproape 41% din cantitatea totală, respectiv de 2,5 milioane, potrivit unei analize realizate de o aplicaţie de livrare, potrivit unei analize realizată de platforma de food-delivery Glovo, în perioada mai 2021-mai 2022.

La nivel global, România ocupă locul patru în ceea ce priveşte comenzile ce conţin burgeri, iar topul oraşelor din ţară cu cel mai mare „consum” de burgeri este format, în ordinea comenzilor, din Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

„Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepţie, de aceea, românii au comandat peste 6.000 de burgeri cu ocazia Crăciunului şi peste 8.000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale. 15% dintre burgerii comandaţi în perioada analizată sunt reprezentaţi de opţiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 – 2:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulţi burgeri”, transmite compania.

Cea mai scumpă comandă de burgeri a fost de 1.380 lei, în care utilizatorul a cumpărat 36 burgeri de pui, cartofi prăjiţi şi sos de maioneză.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *