SUA: Daly (Fed) se pronunță pentru “cel puțin” patru majorări ale dobânzilor de intervenție în 2022

federal reserve Foto: Wikipedia

Președinta filialei Rezervei Federale din San Francisco, Mary Daly, a afirmat miercuri că se așteaptă ca banca centrală americană să majoreze dobânzile de cel puțin patru ori în acest an, pentru a controla inflația, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

“Există un acord global asupra faptului că inflația este prea ridicată și dobânda de intervenție prea slabă”, a afirmat ea, la World Affairs Council & Town Hall, la Los Angeles, citând creșterea economică și situația bună pe piața muncii.

Deși situația geopolitică din Ucraina se adaugă la incertitudinile existente, acest lucru nu perturbă proiectele Fed, care urmează să majoreze dobânzile luna viitoare, a precizat Mary Daly.

“Majorarea dobânzilor de cel puțin patru ori – cel puțin – este preferința mea, dar cel mai probabil va fi nevoie de mai mult” pentru a reechilibra cererea și oferta, cu excepția cazului în care cererea consumatorilor scade peste așteptări sau dacă problemele de pe lanțurile de aprovizionare se rezolvă mai rapid decât se anticipa.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *