Surse: Coaliția de guvernare discută azi trei variante de praguri pentru impozitarea progresivă / Dezbateri despre restanțele pe PNRR

G4Media mai 17, 2022 1 comentarii
bani calculator spaga mita euro

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR discută astăzi la ora 15.00 la guvern propunerile PSD pentru introducerea impozitării progresive a veniturilor, iar ministrul de Finanțe Adrian Câciu prezintă trei variante de praguri, potrivit surselor G4Media.

Câciu le-a transmis liderilor coaliției că simulările cele trei variante de praguri ar fi făcute împreună cu Banca Mondială, FMI și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

De asemenea, PSD va prezenta deducerile de taxe pentru fiecare variantă de impozit progresiv, precum deduceri pentru familiile cu mulți copii ori pentru sumele investite în pilonul 3 de pensii, pilon facultativ.

De asemenea, liderii coaliției vor discuta despre cele 7 jaloane restante din PNRR pentru luna iunie, din care 2 sunt la Ministerul Transporturilor.

La discuții va participa și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru discuții despre eventuale compensări la produse agricole. Una din variantele PSD este pedepsirea producătorilor și procesatorilor care au prețuri mari la produsele agricole, prin tăierea subvențiilor. Nu e clar ce înțelege PSD prin ”prețuri mari” și cum va fi determinat dacă un preț e mare sau normal. (sursa foto: Unsplash)

Comentarii

 1. Poezii!
  A.
  1.Anulati toate scutirile fiscale.
  2. Cresteti incasarile din TVA.
  3. Mariti acciza la carburanti.
  4. Mariti impozitul pe vanzarile de auto vechi care sa fie de la 2000 € / bucata pana la 5000 € functie de an fabricatie.
  5. Impozit progresiv pe venituri salariale, astfel:
  – de la 15.000 lei la 30.000 – 30%,
  – peste 30.000 lei -40%,
  Cu doua transe de impozitare se va colecta impozit de la cca 1 milion salariati cat pentru 3 miliiane de romani cu venituri sub salariul mediu brut.
  E mai simplu decat vorbăria voastra!
  B.
  PNRR este mort.
  Dati afara pe Grindeanu, Bolos,
  Vedeti daca ma puteti porni A7!
  Sau oricare autostrada din Ro!
  Sunt inghetate la sol d3 incompetentii din CNAIR si Ministerul Transporturilor!
  S-a fasâit PNRR!
  A ratat Romania sansa asta in mandatul Ciucă!
  Punct.
  Restul sunt poezii.
  EdituraCoalitia Lenesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.