Coaliția de guvernare discută joi legea bugetului pe anul 2024

Taxe 2023 2024 Sursa foto: Dreamstime

Coaliția de guvernare se întâlnește joi, la ora 12, pentru a discuta legea bugetului pe anul 2024, conform unor surse guvernamentale consultate de Economedia.

UPDATE 10.12 Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că astăzi va avea loc prima ședință a coaliției pe bugetul 2024.

„Astăzi vom adopta memorandumul având ca temă investițiile publice prioritare pentru anul viitor, document care va sta la baza elaborării bugetului pe anul 2024. Tot astăzi va fi prima ședință de coaliție, împreună cu domnul ministru al Finanțelor, cu tema bugetului pe anul 2024.
Îmi doresc să susținem ritmul din acest an în ce privește marile proiecte și chiar să îl depășim. Avem exemple de bună practică, în mai multe ministere, în principal în Ministerul Transporturilor, și vreau să construim acest buget pe proiecte”, a declarat Marcel Ciolacu, în deschiderea ședinței de Guvern.

Totodată, este încă posibil ca Guvernul să facă totuși o rectificare bugetară în acest an. Până acum, Executivul a evitat rectificarea, dând o ordonanță care permite redistribuirea de bugete și alocări de la fondul de rezervă.

Săptămâna trecută, Premierul Marcel Ciolacu anunța că au început calculele pentru construcția bugetului pe anul 2024. Se face o analiză a proiectelor și programelor care au funcționat bine, dar și a solicitărilor pentru investiții în anul următor.

El a respins posibilitatea adoptării altor modificări fiscale după intrarea în vigoare a legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și a afirmat că ordonanța privind reducerea cheltuielilor publice până la finalul acestui an nu înseamnă că nu mai pot fi organizate evenimente publice cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

  1. “Discuta” discutii…. adica din pix o sa duduie Economia, in realitate austeritatea va fi si mai si DUPA cele 4 randuri de alegeri de anul viitor!
    Niste mincinosi ordinari, care merita la racoare, NU la guvernarea Tarii!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *