SURSE Guvernul negociază cu compania Masdar din Emiratele Arabe Unite investiții majore în energie regenerabilă. Parcuri fotovoltaice plutitoare pe lacurile de acumulare ale Hidroelectrica și proiect de centrale eoliene offshore

microhidrocentrala-sursa-hidroelectrica-e1533027318526

Premierul Marcel Ciolacu va discuta vineri în Emiratele Arabe Unite cu reprezentanții companiei Masdar despre investiții majore în energie regenerabilă, au declarat pentru Economedia surse guvernamentale. E vorba despre un proiect comun cu Hidroelectrica de realizare a unor parcuri fotovoltaice plutitoare pe lacurile de acumulare, dar și de un proiect de turbine eoliene offshore în Marea Neagră.

Capacitatea instalată a proiectelor ar urma să fie de minimum 2.000 MW pe teritoriul României, precum și 1.000 MW în afara teritoriului României, în cel mult 3 ani, au declarat surse guvernamentale pentru Economedia.

Reamintim că Masdar a fost interesat de a investi în România, în 2022, după ce premierul de atunci, Nicolae Ciucă, a avut mai multe întâlniri cu oficiali emiratezi atât la București, cât și în Abu Dhabi.

Masdar este deținută de fondul de investiții Mubadala, potrivit site-ului oficial al companiei. Fondul Mubadala este deținut la rândul său de guvernul din Abu Dhabi și are participații, printre altele, inclusiv la compania OMV, care deține Petrom.

Premierul se află într-o vizită în Qatar pentru a discuta cu Fondul suveran de investiții un pachet de potențiale investiții în valoare de 15 miliarde de euro.

Comentarii

  1. Capacitatea capacitate instalată a proiectelor ar urma să fie de minimum 2.000 MW
    Faceți ce faceți și intrați in coliziune cu redactarea corectă.
    Cine e Redacția asta , care greșește mereu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *