Surse: Guvernul vrea să dea noi majorări de salarii pentru profesori abia la 1 ianuarie 2024

bani, lei, finante, bancnote, bani numarati

Guvernul nu va mai majora salarii în educație în acest an, sperând să se încadreze în ținta de deficit de 4,4% asumată pentru 2023, însă ar vrea să acorde noi majorări de la 1 ianuarie 2024, conform unor surse guvernamentale.

Executivul adoptă joi un memorandum prin care își asumă că în viitoarea lege a salarizării, salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie din 2022. Odată cu acest memorandum, Executivul se așteaptă să înceteze greva din Educație.

Anterior, Guvernul a adoptat „cu forța” o ordonanță prin care a majorat salariile din Educație cu 1.000 lei brut, spunând că aceasta este o majorare „anticipată” din noua lege a salarizării.

Pe grila din noua lege a salarizării se va pleca de la salariul mediu brut, pentru un debutant.

Conform calculelor bugetare, Guvernul și-ar permite ca abia în ianuarie să acorde noi majorări salariale pentru educație, respectiv să dea profesorilor 40% din ceea ce a rămas de plată, conform surselor.

„Nu avem de unde să dăm mai mult la educație”, ar fi explicația Executivului, conform surselor.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. De restructurari , redistribuiri, inchideri de agentii si institutii fantomatice (gen istitututul Levantului al lui Constantinescu , al Revolutiei (nici guvernul nu cred ca stie ce finanteaza), amanarea cumpararii unor deseuri pe post de inarmare , a achizitiei unor auto, injumatatirea fondurilor pentru partide, taierea unor indemnizatii, a pensiilor speciale -nu ar produce imediat fondurile necesare ? Asta era si angajament in PNRR dar a vazut cineva, ceva in afara de taierea cheltuielilor cu fax-ul si telefaxul ?!!!!!! Cum sa zici ca ”dai” o crestere repartizata pe urmatorii trei ani ?!! Daca guvernul nu stie, sa ne intrebe pe noi ……….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *