Sute de angajați Google au protestat în Elveția, după ce concedierile au ajuns și în Europa

Redacția mart. 15, 2023 0 comentarii
google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american

Sute de angajați ai Google au organizat miercuri un protest la biroul companiei din Zurich, Elveția, după ce peste 200 de angajați au fost concediați, scrie Reuters.

În ianuarie, compania mamă a Google, Alphabet, a anunțat că intenționează să elimine 12.000 de locuri de muncă în întreaga lume, echivalentul a 6% din forța sa de muncă globală.

Decizia a venit pe fondul unui val de reduceri de locuri de muncă în întreaga Americă corporatistă, în special în domeniul tehnologiei, unde companiile au renunțat la peste 290.000 de angajați de la începutul anului, potrivit site-ului de monitorizare Layoffs.fyi.

Lucrătorii de la biroul Google din Zurich, unde sunt aproximativ 5.000 de angajați, au organizat deja o grevă luna trecută, protestând față de iminentele concedieri.

Un reprezentant al sindicatului lucrătorilor IT Syndicom, din care fac parte mai mulți angajați, a declarat că peste 2.000 de membri ai personalului s-au oferit să își reducă salariile și orele de lucru, în încercarea de a preveni reducerea locurilor de muncă. Google ar fi respins această propunere.

“Membrii noștri de la Google Zurich și toți angajații care se alătură grevei își arată solidaritatea cu cei concediați”, a declarat un purtător de cuvânt al Syndicom.

“Ei sunt deranjați de natura netransparentă a concedierilor și sunt deosebit de dezamăgiți de faptul că Google concediază lucrători într-un moment în care compania obține profituri de miliarde în fiecare an.”

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *