Tarom, reacție după suspendarea zborurilor Blue Air: Vom depune toate eforturile pentru cetățenii blocați în aeroporturi, deși este o perioadă aglomerată și cu factor de încărcare maxim

Redacția sept. 7, 2022 0 comentarii
tarom

Compania națională aeriană Tarom a anunțat, miercuri, că va depune eforturile pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor blocați pe aeroporturi după suspendarea zborurilor Blue Air, deși este o perioadă aglomerată și cu factor de încărcare maxim.

„În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deși se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat și un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor români afectați, care se află momentan blocați pe diverse aeroporturi din străinătate. Vom analiza cu atenție, și ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare și a identifica soluții de introducere a unor curse speciale în acest context dificil”, arată un comunicat transmis miercuri de Tarom.

Aseară, Guvernul a anunţat că va trimite aeronave Tarom pentru românii blocaţi în străinătate după oprirea zborurilor Blue Air.

Guvernul a transmis ulterior că va aloca, miercuri dimineaţă, 5 milioane de lei companiei TAROM, pentru a trimite aeronave să aducă acasă românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile până luni, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Ulterior, Guvernul se va îndrepta împotriva acestei companii, pentru a recupera suma de bani, dar şi celelalte restanţe pentru care Administraţia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi.

Ministrul Transporturilor a precizat că toţi cei afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile pot cere în instanţă recuperarea banilor plătiţi pe bilete.

Sursa foto: Facebook / Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *