TC Capital, firma lui Ali Capa, fostul director executiv al Anchor Group, a vândut 5.000 mp dintre cei 40.000 mp ai proiectului office Hyperion Towers

hyperion Sursa foto: HyperionTowers

În 2019, lui Ali Capa, fost director executiv al Anchor Group, i-a venit o idee. Căreia i-a dat curs și a cumpărat, prin TC Capital, o clădire de birouri într-o situație nu foarte fericită, dar relativ bine amplasată, Twin Towers Barba Center, dezvoltată de Valentin și Adriana Barba, care s-a transformat cu o investiție de 14 milioane de euro în Hyperion Tower. Renovat. Dar ideea nu era tranzacționarea unei clădiri, ci vânzarea ei către alte companii, în general mici și medii, IMM-uri. Pe bucăți de minimum 200 mp.

Și lucrurile au început să se miște. Din proiectul cu două clădiri office de 40.000 mp, au fost vânduți, anul trecut, 5.000 mp.

„Am vândut peste 5.000 mp în 2021 către 11 clienți în 2021. Suntem deja la pragul operațional de rentabilitate”, spune pentru Economedia Ali Capa. „Com continua să vindem spații de birouri din Hyperion, proiectul a căpătat o tracțiune bună în acest an.”

De altfel, în 2020, presa a scris că firma de construcții Danya Cebus și dezvoltatorul Shikun & Binui și-au mutat sediile în Hyperion Towers. Cele doua firme au luat 700 mp de spații în prima clădire a complexului.

Hyperion Towers este poziționat la distanță de cinci minute de stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera și zece minute de Piața Charlles de Gaulle.

TC Capital, compania lui Ali Capa, a fost înființată în 2014 și este un fond de investiții și a investit în trecut în complexul rezidențial Cosmopolis și în compania de dezvoltare agricolă, KC Argo.

De altfel, KC Argo a cumpărat anul trecut de lao firmă franceză o fermă de 6.650 de hectare în Timiș pe care a plătit 22 de milioane de euro.

„A fost un an agricol bun datorită creșterii prețurilor mărfurilor, care au influențat pozitiv rezultatele. Pe de altă parte, costurile sunt o problemă, dar și blocajul logistic de la nivel global. Ambele au un efect negativ asupra operațiunile din cauza neputinței de a asigura intrările la timp”, explică Ali Capa.

Una peste alta, însă, afacerile lui Capa au mers bine în anul și jumătate trecut de la startul pandemiei.

Inițial am fost preocupați mai ales de investițiile în piața rezidențială și cea a birourile din cauza incertitutinii aduse de pandemie.
Acum, însă, la un an și jumătate, vedem din ce în ce mai puțin efecte adverse la adresa afacerilor noastre. Mai ales disponibilitatea, încă, cel puțin, a creditelor relativ ieftine a devenit un factor care activează creșterea afacerilor pe care le derulăm”, conchide Ali Capa.

Sursa foto: HyperionTowers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *