Terminalele Plecări Internaționale, Sosiri și Finger de pe Aeroportul Otopeni intră în reparații

aeroport otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a scos la licitație un contract de 118 milioane lei pentru executarea lucrărilor de reabilitare a terminalelor Plecări Internaționale, Sosiri și Finger de pe Aeroportul Otopeni.

Terminalul Finger Otopeni:

terminalul Finger Otopeni
Sursa foto: Google Maps

Lucrările vizează reamenajare interioară zonelor publice aferente terminalelor, reabilitarea echipamentelor și instalațiilor sistemului centralizat de ventilație-climatizare aferente și modernizarea sistemului de instalații electrice aferente clădirilor terminalelor. CNAB ar vrea cât mai puțin deranj pentru pasageri.

„La proiectare se va realiza un grafic de execuție cu etapizare a lucrărilor astfel încât să nu fie blocate fluxurile de pasageri – se va ține seama de cerința beneficiarului pentru execuția lucrărilor pe timpul nopții, iar grafdicul propus va fi supus aprobării beneficiarului care îl poate modifica astfel încât să asigure buna funcționare a terminalelor din punct de vedere al fluxurilor de pasageri”, este precizat în caietul de sarcini al licitației.

Durata contractului este de 101 luni, cu totul, din care 41 de luni reprezintă proiectare și execuție propriu-zisă a lucrărilor, iar 60 de luni este garanția acordată de constructor.

Ofertele se deschid în 30 octombrie, departajarea lor se face după preț și după experiența echipei de proiect.

Aeroportul Otopeni este cel mai mare al României. Anul trecut, a avut un trafic de 12 milioane pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *