Tesla a pierdut 97 miliarde de dolari din valoare, după ce fondatorul Elon Musk a anunțat că a ajuns la un acord să cumpere Twitter

Redacția apr. 26, 2022 0 comentarii
tesla

Acțiunile Tesla au scăzut marți cu peste 9%, ceea ce a șters aproximativ 97 de miliarde de dolari din valoarea producătorului de automobile electrice, la o zi după ce directorul executiv al companiei și cel mai mare acționar al companiei, Elon Musk, a încheiat un acord pentru cumpărarea Twitter, scrie Financial Times. Există temeri că Musk va vinde pachetul de acțiuni Tesla pentru a finanța achiziția rețelei sociale.

Musk va finanța tranzacția de 44 de miliarde de dolari cu datorii de 13 miliarde de dolari de la cei mai mari creditori de pe Wall Street, precum și cu un împrumut de 12,5 miliarde de dolari garantat cu participația sa din Tesla. Miliardarul nu a spus încă cum va finanța restul de 21 de miliarde de dolari pe care le-a promis, ceea ce arată posibilitatea că va trebui să vândă acțiuni Tesla în valoare de câteva miliarde de dolari.

Această perspectivă a pus presiune asupra acțiunilor grupului de vehicule electrice. Tesla se numără printre cele mai valoroase companii cotate la bursă din lume, cu o valoare de 942 de miliarde de dolari, marți, iar acțiunile sale se tranzacționează cu o viteză aproape de neegalat pe piețele americane.

În cadrul tranzacțiilor de marți dimineață, peste 18 milioane de acțiuni Tesla în valoare de peste 16 miliarde de dolari și-au schimbat proprietarii. Valoarea a fost de peste patru ori mai mare decât următoarea cea mai mare acțiune tranzacționată: cea a producătorului de iPhone Apple.

Musk și bancherii de la Morgan Stanley au căutat și alți investitori care ar putea dori să investească într-un Twitter privat, ceea ce ar reduce dimensiunea plății pe care în cele din urmă trebuie să o facă el însuși, potrivit surselor informate.

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *