Tesla, acord secret cu minerii brazilieni de la Vale pentru furnizarea de nichel

Redacția mart. 31, 2022 0 comentarii
masina electrica, tesla

Tesla a semnat un acord secret cu compania minieră braziliană Vale pentru furnizarea de nichel producătorului de mașini electrice, a informat Bloomberg News, citând surse.

Prețul nichelului, care este esențial pentru fabricarea bateriilor pentru vehicule electrice, a crescut constant chiar înainte ca conflictul din Ucraina să-l crească și mai mult și să declanșeze haosul la Bursa de Metale din Londra la începutul lunii martie. Prețurile altor metale utilizate în mașini, inclusiv aluminiu, paladiu și litiu, au crescut și ele.

Tesla, cel mai mare producător de automobile din lume, a semnat acordul de aprovizionare pe mai mulți ani cu Vale pentru nichel din Canada, a informat Bloomberg.

Vale a refuzat să comenteze raportul, dar a spus că a declarat anterior că compania vinde în prezent 5% din producția sa pe piața de vehicule electrice și intenționează să majoreze procentul la 30%-40%.

Tesla a fost mai puțin afectată de problemele lanțurilor de aprovizionare apărute în urma pandemiei de COVID-19, în comparație cu alți producători de automobile care au redus producția, deoarece se confruntă cu lipsa mai multor componente, inclusiv cipuri și metale pentru bateriile vehiculelor electrice.

CEO-ul Elon Musk a declarat la începutul acestei luni că producătorul de mașini electrice și compania sa de rachete SpaceX se confruntă cu presiuni inflaționiste semnificative în materie de materii prime și logistică.

Tesla Sursa foto: Unsplash/Jannes Glas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.