Tesla ar putea raporta venituri record mâine și ar putea anunța pornirea celor două noi fabrici din Texas și Berlin

Redacția ian. 25, 2022 0 comentarii
masini, Tesla

Așteptările analiștilor sunt că Tesla va înregistra venituri record miercuri, dar întrebarea e cât de repede poate Tesla să crească producția la cele două noi fabrici din Berlin și Texas, cu schimbări tehnologice, precum și baterii noi și alte constrângeri ale lanțului de aprovizionare care creează dificultăți.

Elon Musk promite o foaie de parcurs actualizată pentru produse miercuri, cu ochii pe intervalele de timp pentru lansarea Cybertruck și a unei mașini electrice de 25.000 de dolari.

Tesla a rezistat crizei lanțului global de aprovizionare mai bine decât alți producători de automobile, producând un număr record de vehicule, iar veniturile sunt așteptate să crească cu 52% în al patrulea trimestru, la 16,4 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Noile fabrici

Analiştii au spus că cele două noi fabrici ale Tesla din Texas şi Berlin ar putea în cele din urmă dubla capacitatea de producţie a Tesla, dar nu este clar dacă Tesla a început producţia. Musk a spus că noile fabrici vor folosi tehnologie de producție, cum ar fi turnarea caroseriei în doar două sau mai multe bucăți și vor integra bateriile de ultimă generație în caroseria vehiculului.

În timp ce noile tehnologii ar contribui la reducerea numărului de piese pentru vehicule, reducând astfel complexitatea producției și costurile, acestea ar putea reprezenta „risc semnificativ de producție”, a spus Musk în 2020.

Tesla se aștepta ca primele vehicule echipate cu propria sa baterie 4680, care ar putea oferi mașinilor mai multă autonomie și le-ar putea reduce costurile, să fie livrate la începutul acestui an, dar nu este clar când va putea produce aceste baterii în masă.

Principalul furnizor de baterii al Tesla, Panasonic va începe să producă noile sale baterii pentru Tesla încă din 2023 în Japonia, a informat luni Nikkei.

În 2019, Musk a dezvăluit camionetele electrice futuriste ale Tesla, dar și-a ratat obiectivele de lansare autoimpuse, a amânat deja producția Cybertruck de la sfârșitul anului 2021 până la sfârșitul lui 2022. O sursă a declarat pentru Reuters că Tesla își propune să înceapă producția inițială a modelului mult așteptat la începutul anului 2023, spunând că produce modificări ale caracteristicilor și funcționalităților din versiunea sa originală.

„Este prima dată când Tesla aduce un vehicul cu concurență serioasă”, a declarat Sam Fiorani, vicepreședinte la AutoForecast Solutions, referindu-se la Ford și Rivian, care intenționează să-și intensifice producția.

Întrucât este foarte greu să intri pe piața de camioane din SUA – terenul de acasă al producătorilor americani de automobile „Big Three”, Tesla este probabil să meargă după „războinici de weekend sau cumpărători de stil de viață” mai degrabă decât pe cumpărători comerciali tradiționali, a spus el.

De asemenea, Musk a promis în 2020 că în trei ani Tesla va oferi o mașină electrică de 25.000 de dolari care se poate conduce singură. Vicepreședintele Tesla, Lars Moravy, a declarat în octombrie că compania nu va adăuga vehicule noi și că producția modelelor deja existente va avea prioritate.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *