Tesla încheie anul cu o lovitură, după ce acțiunile sale au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Redacția dec. 29, 2022 1 comentarii
tesla

Producătorul de automobile electrice Tesla încheie anul cu o lovitură, după ce acțiunile sale au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, depășind Meta și devenind cea mai slabă performanță în 2022 dintre cele mai valoroase companii de tehnologie, scrie Euronews.com.

Aceasta vine în condițiile în care Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 23 de miliarde de dolari (21 de miliarde de euro) în acest an pentru a finanța achiziția Twitter și se confruntă cu reacții negative din partea investitorilor.

Acțiunile Tesla au scăzut marți cu 11%, ceea ce însumează o scădere de 73% față de maximul record înregistrat în noiembrie 2023.

Musk a declarat pe Twitter Spaces pe 22 decembrie că nu va mai vinde acțiuni Tesla timp de 18 până la 24 de luni.

În cadrul unei dezbateri cu un acționar Tesla, Musk a pus scăderea prețului acțiunilor companiei pe seama majorărilor de dobândă ale Rezervei Federale, scriind pe Twitter că „oamenii își vor muta din ce în ce mai mult banii din acțiuni în numerar, provocând astfel scăderea acțiunilor”.

Între timp, Tesla va avea un program de producție redus în Shanghai, potrivit unui document intern văzut de Reuters. Compania nu a precizat de ce va reduce producția.

Acest lucru vine în contextul în care Tesla a suspendat sâmbătă producția la uzina sa din Shanghai, devansând un plan stabilit de a întrerupe cea mai mare parte a activității la uzină în ultima săptămână din decembrie.

Ultimele reduceri de producție ale Tesla la Shanghai vin pe fondul unui val crescând de infecții după ce China a făcut un pas înapoi de la politica sa de zero-COVID la începutul acestei luni. Această măsură a fost salutată de întreprinderi, deși a perturbat operațiunile de producție din afara Tesla.

La fel ca alți producători auto, Tesla s-a confruntat cu scăderea cererii în China, cea mai mare piață auto din lume. La începutul acestei luni, Tesla a oferit un stimulent suplimentar pentru cumpărătorii care intră în posesia vehiculelor în luna decembrie.

Compania a redus prețurile pentru automobilele Model 3 și Model Y cu până la 9% în China, pe lângă o subvenție pentru costurile de asigurare.

Sursă fotă: Unsplash

Comentarii

  1. Acțiunile Tesla au scăzut marți cu 11%, ceea ce însumează o scădere de 73% față de maximul record înregistrat în noiembrie 2023.
    Nu mai inteleg nimic. Poate ma lamuriti dvs.
    In rest numai de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *