Tesla ripostează și vrea să dea în judecată banca JPMorgan, în urma unei dispute legată de un mesaj de pe Twitter din 2018 scris de șeful Tesla

Redacția ian. 24, 2022 0 comentarii
Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Tesla s-a luptat luni împotriva JPMorgan Chase din cauza unui contract de obligațiuni disputat, dând în judecată banca pentru că a căutat să primească un beneficiu financiar în urma unei postări de pe Twitter din 2018 al directorului executiv Elon Musk, în care acesta scria că ar putea să își listeze compania la bursă, scrie reuters.

Într-un dosar în instanță, Tesla a acuzat JPMorgan Chase de „rea-credință și avariție” pentru că a susținut că i se datorau 162,2 milioane de dolari după ce a schimbat unilateral termenii mandatelor pe care le-a primit când Tesla a vândut obligațiuni convertibile în 2014.

Procesul împotriva JPMorgan Chase intensifică bătălia dintre cea mai mare bancă din SUA și cea mai valoroasă companie de mașini din lume.

În procesul său din 15 noiembrie, JPMorgan a spus că pe postarea pe Twitter al lui Musk din 7 august 2018 că ar putea lista Tesla la bursă și că ar avea „finanțare garantată”, iar abandonarea acestui plan 17 zile mai târziu, a creat volatilitate prețului acțiunilor.

JPMorgan a acuzat Tesla că nu a reușit să predea acțiuni sau numerar atunci când mandatele au expirat în iunie și iulie 2021, moment în care prețul acțiunilor Tesla a crescut de aproximativ 10 ori.

În procesul împotriva băncii, Tesla a acuzat JPMorgan că cere și mai mulți bani, după ce a primit deja mai multe miliarde de dolari din cauza creșterii prețului acțiunilor.

Mesajele de pe Twitter al lui Musk au dus la un proces civil al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA care s-a încheiat cu amenzi de 20 de milioane de dolari atât împotriva lui, cât și a companiei Tesla și l-a forțat să renunțe la președinția Tesla.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.