Tesla vrea să devină furnizor de energie și caută angajați pentru acest departament

elon musk, tesla

Bursa tranzacționează stocuri, dar producătorul auto Tesla, controlat de Elon Musk, vrea să tranzacționeze capacitatea energetică. Compania construiește o nouă echipă de traderi care să facă exact acest lucru cu platforma sa Autobidder.

Autobidder este o platformă de tranzacționare și control în timp real a activelor energetice, cum ar fi Powerpacks, Powerwalls și Megapacks Tesla, optimizată prin învățarea automată pentru a utiliza mai bine și a genera bani mai activ.

A fost lansat pentru prima dată anul trecut și, la începutul acestui an are deja de administrat peste 1,2 GWh, iar pe măsură ce Tesla implementează mai multe active energetice, produsul devine din ce în ce mai important pentru companie.

De altfel, Julian Lamy, șeful Tesla pentru comerțul cu energie și operațiuni de piață, a anunțat pe LinkedIn: „că sunt încântat să anunț că lucrez la alcătuirea unei noi echipe la Tesla axată pe comerțul cu energie și operațiuni de piață. Această echipă va conduce performanța flotei globale de baterii plus proiecte regenerabile Tesla, va construi expertiză pe piețele angro de energie și va sprijini dezvoltarea Autobidder, platforma automată de comercializare a energiei Tesla.”

El s-a conectat la o listă de locuri de muncă pentru „Analist senior de tranzacționare a energiei, piețe energetice”.

Analiștii de tranzacționare a energiei vor utiliza platforma de tranzacționare automată internă Tesla, Autobidder, vor fi responsabili pentru licitarea bateriilor pe mai multe piețe angro de energie, de asigurarea faptului că se respectă obligațiile contractuale și respectarea regulilor pieței.

Se pare că Tesla încearcă să construiască o întreagă echipă din acești comercianți pentru a-și gestiona activele energetice în creștere, care sunt în creștere rapidă prin proiecte mari de baterii noi folosind Megapack, dar și noi centrale electrice virtuale mai recent. În cele din urmă, compania dorește să devină o entiate de utilitate energetică descentralizată la nivel global prin acel model de afaceri.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *