Tesla vrea să producă catozi pentru baterii în fabrica din Austin (Texas), care va fi extinsă

tesla

Tesla vrea să extindă fabrica din Austin cu o clădire în care să producă catozi pentru fabricarea bateriilor, scrie Reuters. O cerere depusă miercuri pentru o autorizație de construcție în Austin sub numele „Cathode” a enumerat Colorado River Project LLC ca co-solicitant. Acesta este numele pe care Tesla l-a folosit de-a lungul procesului de autorizare pentru noua sa fabrică din Texas la nivel de stat și local.

„Pot confirma că acesta este pentru proiectul Tesla și această autorizație este pentru o clădire catodică”, a declarat joi un purtător de cuvânt al departamentului de servicii de dezvoltare al orașului, adăugând că nu are informații suplimentare.

Noua clădire ar extinde fabrica de vehicule existente a Tesla, situată la periferia de est a orașului Austin, lângă aeroport. Potrivit dosarului orașului, ar avea o dimensiune de aproape 149.000 mp.

Producătorul de mașini electrice a început să producă vehicule la fabrica de la periferia de est a orașului Austin la începutul acestui an. Directorul executiv Elon Musk a declarat în septembrie că Tesla intenționează să construiască o instalație de catod ca parte a fabricii sale de producție a celulelor de baterii.

Catozii sunt cea mai scumpă componentă a bateriei, iar producerea lor necesită mult spațiu și emite cantități mari de emisii de CO2.

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.