Toate startup-urile din România pot aplica acum la Programul Microsoft for Startups Founders Hub, pentru a primi finanțări și mentorat

microsoft

Gigantul Microsoft anunță că extinde programul Microsoft for Startups Founders Hub (denumit anterior Microsoft for Startups) la nivelul tuturor antreprenorilor și companiilor de tip startup. De acum înainte, antreprenorii pot să aplice în program având doar o idee și un plan de afaceri (indiferent că se află într-un stadiu incipient sau au deja proiecte în portofoliu).

La fel ca și până acum, Microsoft for Startups Founders Hub se adresează inclusiv companiilor și antreprenorilor din România și își propune să îi ajute pe aceștia să depășească provocările și barierele pe care le întâlnesc în activitatea lor.

Odată admiși, antreprenorii (și, implicit startup-urile) vor avea acces la toate resursele de care au nevoie pentru a accelera dezvoltarea de produse, pentru a crește și pentru a-și îndeplini obiectivele de afaceri. Mai mult, beneficiile pe care le vor putea accesa vor crește în paralel cu evoluția startup-ului respectiv și cu cerințele de dezvoltare ale acestuia.

Potrivit Microsoft, extinderea programului global dedicat startup-urilor vine în contextul în care aceste companii sunt extrem de agile și de inovative și au potențialul de a impulsiona semnificativ economia, nu doar pe plan local, ci și la nivel regional, european și global. În același timp, însă, cifrele arată că peste 21,5% din startup-urile de la nivel global eșuează în primul an de la înființare; 30% își opresc activitatea după primii doi ani și 50% dintre ele în al cincilea an. În 2019, spre exemplu, rata de eșec a startup-urilor a fost de aproximativ 90%.

„Proiectele care se înscriu an de an în Microsoft for Startups Founders Hub și cele pe care le întâlnim în cadrul parteneriatelor pe care le desfășurăm cu alte organizații sau acceleratoare, spre exemplu, au potențialul de a se concretiza în afaceri de un real succes. Ne propunem să susținem acești tineri și să îi îndrumăm, astfel încât ideile lor să dobândească o valoare și mai mare. Ne dorim să ajutăm comunitatea de antreprenori din România să depășească blocajele și să fim un partener de încredere pentru ei, care să îi ajute să genereze inovație și progres”, afirmă Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft Romania.

Platforma Microsoft for Startups Founders Hub este axată pe câțiva piloni importanți:

  • Tehnologie: platforma pune la dispoziție acces gratuit la tehnologie și soluții cloud;
  • Consultanță: platforma le asigură startup-urilor accesul la resurse specializate și sesiuni de consultanță în afaceri, astfel încât să își poată dezvolta afacerea într-un mod eficient – mentori, stabilirea de conexiuni cu alți antreprenori, strategii și soluții de lansare pe piață și nu numai;
  • Training și certificare: odată înscrise în platformă, startup-urile vor avea acces gratuit la mii de ore de training, iar după efectuarea lor vor putea obține și certificări gratuite;
  • Acces la o bază de potențiali clienți: startup-urile se vor putea înscrie și în programul de Co-Sell, derulat de Microsoft, prin intermediul căruia vor putea accesa milioane de potențiali clienți de la nivel global.

„Sprijinul pe care îl oferim proiectelor înscrise în programul Microsoft for Startups Founders Hub merge dincolo de activitățile de mentorat și finanțare. Atunci când ne implicăm în dezvoltarea unor startup-uri, avem în vedere și amplificarea oportunităților pentru inovațiile pe care acestea le produc. Totodată, prin colaborarea cu alte organizații care fac demersuri în aceeași zonă (multe dintre acestea fiind și parteneri Microsoft), putem avea un impact mult mai mare. Ne dorim să impulsionăm activitatea unui număr și mai mare de antreprenori și să îi ajutăm în continuare să-și transforme visele în realitate”, declară Daniel Rusen, director de Marketing și Operațiuni, Microsoft Romania.

În ultimii 10 ani, Microsoft a susținut un număr de peste 130.000 de startup-uri de la nivel global, iar unele dintre acestea sunt, astăzi, companii cu evaluări de piață de ordinul miliardelor de dolari. Acest lucru a fost posibil prin programul Microsoft for Startups Founders Hub.

În România, UiPath, FintechOS, Modex, Elrond, Agricloud sau xVision sunt doar câteva dintre companiile care au făcut parte din programul Microsoft for Startups Founders Hub.

 

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.