Toate statele din G20 sunt de acord cu reformarea taxării multinaţionalelor (ministrul german de Finanţe)

Taxe pixabay.com

G20 a făcut progrese semnificative în reformarea fiscalităţii, fiecare stat membru al organizaţiei sprijinind acordul care prevede un impozit minim de 15% aplicabil societăţilor în fiecare ţară unde operează, obiectivul fiind de a taxa multinaţionalele acolo unde realizează profitul şi nu doar unde sunt înregistrate, a anunţat sâmbătă ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Italia, care deţine preşedinţia G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente), găzduieşte în Veneţia, în perioada 9-10 iulie, reuniunea miniştrilor Finanţelor şi ai guvernatorilor băncilor centrale din G20.

Conform Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), care a condus negocierile, stabilirea unui impozit minim de 15% ar genera venituri suplimentare anuale de 150 miliarde de euro (175 miliarde de dolari).

“Astăzi, vedem că toate ţările care au venit împreună aici sprijină acest proces internaţional de a găsi un mod pentru realizarea unei impozitări minime”, le-a spus jurnaliştilor oficialul german la reuniunea de la Veneţia.

Întrebat de planurile privind taxa digitală la nivelul UE, Scholz a declarat că este necesară o soluţie globală.

Comisia Europeană va propune în următoarele săptămâni o taxă digitală pentru a finanţa redresarea în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), care se va aplica la sute de companii, majoritatea europene, a anunţat luna aceasta Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *