TotalEnergies anunță un profit imens în 2021, de 16 miliarde de dolari

pexels-pixabay-petrol

Gigantul francez al energiei TotalEnergies a obținut un profit net de 16 miliarde de dolari în 2021, (circa 14 miliarde euro), pe fondul avansului prețurilor la hidrocarburi, potrivit BFM TV.

Acest profit ine după pierderea de 7,2 miliarde de dolari din 2020, din cauza crizei Covid-19, care a afectat cotația petrolului.

TotalEnergies a profitat de avansul cotației hidrocarburilor anul trecut, pe fondul redresării economice mondiale și a unei producții în continuare limitate într-o serie de țări. Barilul Brent din Marea Nordului era cotat la 70,9 dolari în 2021, față de doar 41,8 dolari anul precedent.

Aceste profituri enorme, în plină criză a energiei cu costuri care cresc pentru gospodării, a devenit obiectul criticilor chiar înainte de a fi publicat.

Candidatul ecologist Yannick Jadot a denunțat astfel miercuri “profituri obținute pe spatele francezilor” în condițiile în care atât timp cât “facturile la gaze și la benzină cresc, profită doar acționarii”.

Rezultatele foarte bune obținute de BP și Shell în Marea Britanie au stârnit și ele apeluri pentru o taxă excepțională asupra acestor profituri.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.