Toyota și-a revizuit planurile de producție, care va scădea cu circa 100.000 de unități la nivel global

toyota-prius-e1583959475953

Toyota îşi va diminua producţia în Japonia cu 50.000 de unităţi, iar producţia internaţională va scădea cu circa 100.000 de unităţi, fiind estimat astfel un volum pentru această lună de 850.000 – 900.000 de autovehicule, scrie Agerpres.

Această reducere a producţiei vine după cea din perioada septembrie-octombrie, de 40%, cauzată de impactul asupra operaţiunilor Toyota al creşterii îmbolnăvirilor cu Covid-19 în sud-estul Asiei, care a provocat probleme în lanţul de aprovizionare cu componente.

Producţia Toyota în noiembrie 2020 a fost de circa 830.000 de unităţi şi în septembrie 2021 de 500.000 – 600.000, la fel ca şi estimările pentru luna în curs, potrivit cifrelor furnizate de companie.

“Producţia reală s-a situat sub nivelurile estimate începând din august”, au subliniat reprezentanţii Toyota, compania recurgând de atunci la reajustări ale producţiei, ca urmare a faptului că Japonia şi alte ţări din regiune au atins noi vârfuri de cazuri de îmbolnăviri.

Producătorul auto a menţionat lipsa de semiconductori drept factor principal pentru această nouă reducere şi surse din companie au declarat pentru cotidianul nipon Nikkei că problemele energetice din China implică noi riscuri în privinţa aprovizionării cu componente.

“Deoarece ne aşteptăm ca lipsa de semiconductori să continue pe termen lung, vom lua în considerare utilizarea de înlocuitori, când se va putea. În acest fel, facem tot posibilul pentru a ne asigura că vom furniza cel mai mare număr posibil de autovehicule clienţilor noştri cât mai curând posibil”, a semnalat Toyota.

Compania a revizuit în scădere, în septembrie, estimările de producţie pentru 2021, până la 9 milioane de unităţi, cu 3% mai puţin faţă de previziunile anterioare.

Producătorul auto nipon îşi menţine acest obiectiv şi după anunţul de vineri, ca şi previziunile financiare pentru acest exerciţiu fiscal, considerând că reducerea costurilor va compensa diminuarea vânzărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.