Toyota, Volkswagen și Tesla vor să redeschidă fabricile din China, afectate de criza de Covid

Redacția apr. 18, 2022 0 comentarii
ford, masini, fabrica, auto

Toyota și Volkswagen își readuc treptat la viață fabricile din China, după ce au fost închise săptămâni întregi din cauza blocajelor cauzate de Covid, scrie CNN.

Toyota a declarat luni că se pregătește să reia operațiunile în Changchun, provincia Jilin – unul dintre cele mai mari centre de producție auto din China – după o pauză de o lună.

„Ne pregătim treptat să reluăm operațiunile în uzina noastră din Changchun de la sfârșitul săptămânii trecute. Cu toate acestea, timpul pentru operarea la potențial maxim nu a fost încă determinat”, a declarat producătorul auto japonez.

Toyota a suspendat producția la fabrica sa din Changchun pe 14 martie.  De asemenea, Volkswagen a reluat luni producția în fabricile sale din Changchun, pe care le-a închis și la mijlocul lunii martie, dar fabrica sa din Shanghai, pe care o conduce în parteneriat cu producătorul auto de stat SAIC, rămâne închisă.

Potrivit Reuters, Tesla se pregătea să reia producția la uzina din Shanghai luni, după o oprire de trei săptămâni. Compania nu a răspuns solicitării CNN Business.

Cel mai grav focar de Covid din China din ultimii doi ani a determinat autoritățile să intensifice politica țării de zero cazuri de Covid, blocând mai multe orașe mari și zeci de milioane de oameni, cum ar fi Shanghai și Jilin.

Guvernul Jilin a anunțat în weekend că va permite companiilor să reia activitatea și producția, după ce a declarat că s-a eliminat răspândirea coronavirusului în afara zonelor de carantină. Shanghai, epicentrul actualului focar de Covid, este închis de mai bine de trei săptămâni. În încercarea de a ușura perturbarea, guvernul de la Shanghai a publicat vineri o „listă albă” cu 666 de companii cărora li se va permite să reia producția. Aproape 40% sunt producători de automobile sau companii implicate în furnizarea industriei auto. Dar nu este clar exact când acele companii vor putea relua producția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *