Traderii de cereale Andersons şi LDC îşi extind prezenţa în România

Redacția dec. 11, 2022 0 comentarii
ucraina, rusia, grau, cereale, criza alimentara, razboi, blocaj, productie

Tot mai mulți comercianți de recolte își consolidează prezența în România, unul dintre principalele centre de cereale din Europa, scrie Bloomberg. Andersons intenționează să deschidă un birou local pentru a tranzacționa cereale și semințe oleaginoase, cu scopul de a începe să funcționeze la timp pentru sezonul următor, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Compania a început să facă angajări locale, au spus acestea.

Mișcarea ar extinde recenta impulsionare internațională a Andersons, unul dintre cei mai mari comercianți de culturi din SUA. Compania a înființat anul trecut un birou de tranzacționare în Elveția și a angajat mai mulți foști comercianți Ameropa.

Traderul celebru Louis Dreyfus începe, de asemenea, o operațiune în această țară, șeful său de origine ucraineană, Eugeny Didchenko, conducând întreprinderea numită LDC Balkans, au declarat persoane familiare cu acest subiect. Louis Dreyfus face unele operațiuni în România și, de asemenea, transbordarea de cereale ucrainene prin această țară, au adăugat persoanele respective.

Compania a înființat o entitate juridică în România în acest an, a confirmat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg, refuzând să facă alte comentarii. Un purtător de cuvânt al Andersons nu a răspuns la solicitările de comentarii.

România este unul dintre cei mai mari transportatori de cereale din Uniunea Europeană, cu volume mari de porumb, grâu și semințe oleaginoase. Porturile sale au gestionat un aflux suplimentar de cereale în acest an, în condițiile în care Ucraina este nevoită să expedieze o parte din produsele sale agricole prin intermediul națiunilor vecine, pe fondul invaziei Rusiei.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *