Transport gratuit cu metroul şi cu „Trenul de Otopeni” pentru suporterii Euro 2020

tren, cfr, aeroportul otopeni Sursa foto: G4

Suporterii care deţin bilete valabile la Euro 2020 precum şi personalul acreditat UEFA vor beneficia de transport gratuit cu metroul şi cu „Trenul de Otopeni”, atât în ziua meciurilor cât şi în ziua următoare partidelor de fotbal, potrivit unui Proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pe care l-a publicat Ministerul Transporturilor.

Astfel, suporterii, staff-ul UEFA şi jurnaliştii vor beneficia de transport rutier gratuit la suprafaţă cu STB-ul (facilitate acordată de Primăria Capitalei) şi feroviar cu metroul şi pe linia de tren dintre Gara de Nord – Aeroport Otopeni.

„Art. 1 – Se acordă gratuitate la transportul cu metroul, precum și pe linia de cale ferată București-Otopeni, pentru deținătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, valabile în ziua meciului până la ora 23:59 și în ziua următoare, precum și pentru personalul acreditat UEFA – voluntari și mass-media, pentru toată perioada desfășurării turneului UEFA EURO 2020, la București, respectiv în perioada 10-29 iunie 2021.

Art. 2 – Eliberarea titlurilor de călătorie, prevăzute la art. 1, se va face pe baza biletului de acces la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, respectiv pe baza legitimației oficiale pentru personalul acreditat UEFA – voluntari și mass-media”, se arată în Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă.

Guvernul a promis gratuitate la transport public local pentru Euro 2020 încă din 2014.

Pe linia de tren Gara de Nord – Otopeni circulă non – stop 72 de trenuri (36 de perechi) la fiecare 40 de minute, iar durata călătoriei pe cei 20 de kilometri este cuprinsă între 19 şi 25 de minute. Preţul unui bilet la CFR Călători şi la operatorii privaţi este 4 lei.

Sursa foto: G4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *