Tranzacție pe piața IT: Asseco SEE din Polonia preia controlul firmei românești cu soluții de digitalizare Bithat

Redacția iun. 23, 2022 0 comentarii
calculator, job, grafice

ASEE, una dintre cele mai mari companii IT din Europa de Sud-Est, parte a ASEE Group (Asseco Group), se extinde în România în zona soluțiilor de management de documente, prin achiziția Bithat, unul dintre jucătorii locali importanți din domeniul digitalizării și automatizării datelor, a documentelor și a proceselor de business, anunță azi companiile.

Bithat este dezvoltatorul propriei platforme de document management – DOCUMENTA DMS, de arhivare electronică, automatizare fluxuri de date și documente, e-Sign, e-Registry, BPM, OCR și Robotic Process Automation, implementată de peste 10 ani pe piața din România.

Bithat este o firmă mică, cu doar 19 salariați în 2021, conform datelor de la Ministerul Finanțelor. Aceasta a realizat însă o cifră de afaceri de 10,35 milioane de lei și un profit de 3,6 milioane.

„Prin consolidarea soluțiilor IT și a expertizei oferite împreună cu Bithat, marcăm un pas important spre a deveni unul dintre principalii furnizori de pe piață în domeniul digitalizării”, a declarat Adrian Năstase, Country Leader, ASEE România.

„Bithat a experimentat o creștere rapidă în ultimii ani, iar alăturarea grupului ASEE reprezintă o oportunitate extraordinară de a continua extinderea pe noi piețe externe”, a completat Daniela Boboc, General Manager Bithat Solutions.

Clienții companiei Bithat Solutions fac parte din sectoare variate de activitate, atât din rândul administrațiilor publice locale și centrale, cât și din sectorul privat: petrol și gaze, utilități, energie, construcții, agricultură, inginerie, FMCG, sănătate, asigurări, bănci, IMM-uri, producție.

„Este un pas important pentru noi, atât în direcția poziționării ca lideri locali de soluții de digitalizare, cât și pentru extinderea spre alte piețe din Europa”, a concluzionat Adrian Bărcuțean, CTO și arhitectul produsului software Bithat Solutions.

Firma românească de digitalizare

Bithat este o companie românească cu capital privat 100%, care îşi propune sa fie lider în Romania în domeniul soluţiilor de stocare, digitalizare, de arhivare şi management (date şi documente). Aplicaţiile de management al documentelor acoperă soluții tehnice integrate pentru gestionarea documentelor și a conținutului, digitalizarea documentelor și proceselor (e-Sign, platformă de colaborare, e-Registry, BPM, OCR), tehnologie pentru end-to-end, low code, ca un software all-in-one pentru managementul datelor, documentelor și serviciilor digitale care satisface nevoile digitale atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat, constând în principal în software specializat, mentenanță și suport tehnic.

Grup polonez cu 3500 de angajați

Grupul ASEE operează în 23 de țări și are aproape 3.500 de angajați. ASEE face parte din Grupul Asseco, cea mai mare companie IT din Polonia și din Europa Centrală și de Sud-Est. Grupul Asseco este prezent în peste 55 de țări (majoritatea țărilor europene, Israel, SUA, Africa, Japonia și Canada) și are peste 27.000 de angajați. ASEE este una dintre cele mai mari companii IT în domeniul producției și implementării de soluții software și servicii proprii în regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă.

ASEE operează pe piața din România de 17 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 130 de milioane de lei. ASEE în România este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară.

 

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.