Tranzacție pe piața IT: RebelDot achiziționează steepsoft AI, companie specializată în dezvoltarea de soluții de Inteligență Artificială

RebelDot-HQ-2022(2) Foto: RebelDot

RebelDot, companie de dezvoltare de software din Cluj, inclusă de Financial Times în cea mai recentă ediție a Top 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa, preia pachetul majoritar de acțiuni la steepsoft AI, companie românească specializată în dezvoltarea de soluții AI.

Odată cu preluarea steepsoft AI, RebelDot estimează o pondere de 10% – 15% a proiectelor de inteligență artificială în cifra de afaceri a companiei din acest an. Creșterea vânzărilor RebelDot în 2023 va depăși 50% raportat la anul anterior.

Reprezentanțiii companiei spun că achiziția steepsoft AI susține strategia de extindere a RebelDot, ce vizează dezvoltarea de soluții în domeniul inteligenței artificiale, cum ar fi Large Language Models, Data Science și integrări ChatGPT / GPT 4.

RebelDot va integra tehnologiile folosite de steepsoft AI în linia de servicii existentă, precum și echipa de aproximativ 20 de dezvoltatori specializați în crearea și implementarea soluțiilor AI.

„Achiziția steepsoft AI reprezintă atingerea unui obiectiv strategic semnificativ în călătoria noastră spre a deveni un jucător important pe piața globală a serviciilor software”, spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot.

„În colaborare cu RebelDot, acest parteneriat ne va permite să furnizăm clienților ultimele inovații în materie de software, bazate pe inteligență artificială. Astfel de soluții vor facilita o creștere graduală a productivității mediului de business, care se va reflecta în dezvoltarea de noi modele de afaceri, ce vor aborda în mod eficient subiecte esențiale, precum sustenabilitatea”, spune Vadim Fîntînari, CEO steepsoft AI.

Steepsoft AI, cu sediul în România, este activă în piața de dezvoltare axată pe inteligență artificială. Echipa de dezvoltatori seniori este specializată în construirea de soluții care folosesc cea mai recentă tehnologie în inteligența artificială. Steepsoft AI a dezvoltat sau are în dezvoltare proiecte pentru companii precum Audi, Lampix, EYESense, Skillhop, MultiversX.

RebelDot este companie românească de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, cu prezență internațională, care are  experiență în dezvoltarea de aplicații web și mobile, pentru un portofoliu de peste 50 de companii din multiple industrii.

În cei aproximativ 4 ani de la momentul lansării, RebelDot a ajuns la o echipă de peste 180 de ingineri, designeri și manageri de produs care lucrează într-un mod hibrid, din mai multe colțuri ale țării, dar și din străinătate, RebelDot având filiale atât în Cluj-Napoca și Oradea, cât și în Copenhaga.

Foto: RebelDot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *