Tribunalul București a decis că publicațiile Gândul și Cancan nu mai au voie să scrie despre viaţa privată a omului de afaceri Daniel Dines, fondatorul UiPath

Daniel Dines Sursa foto: Facebook

Site-urile Gândul şi Cancan, controlate de omul de afaceri Radu Budeanu, nu mai au voie să publice articole despre viaţa privată a miliardarului UiPath, Daniel Dines, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă, scrie Pagina de Media.

Cele două publicaţii au scris despre o presupusă relație extraconjugală.

În plus, Daniel Dineş a deschis un dosar pe fond în care i-a chemat în judecată pe jurnalistul Adrian Artene şi Gandul Media Network SRL şi a cerut daune morale de 100.000 de euro.

Daniel Dines a reclamat că „în cadrul unor înregistrări cuprinse în articole se arată inclusiv faptul că reclamantul ar fi implicat în alegerile prezidenţiale, cu toate că o astfel de informaţie nu este susţinută de o bază factuală.

Mai mult, au fost publicate fotografii ale reclamantului, în lipsa acordului acestuia. Prin numărul ridicat şi frecvenţa acestora, articolele constituie o reală campanie de presă pornită împotriva reclamantului, campanie de presă ce a continuat chiar şi după transmiterea de către reclamant a unui drept la replică.

Mai mult, campania de presă derulată împotriva subsemnatului este fără precedent, reclamantul nemaifiind până la acest moment ţinta unor articole atât de intruzive la adresa vieţii sale private, care să trateze cele mai intime aspecte ale vieţii sale”, mai arată sursa citată.

Ce spune decizia consultată de pe Portalul Instanţelor de Judecată: 

„Admite, în parte, cererea aşa cum a fost precizată. Obligă pârâta la încetarea publicării unor noi articole sau înregistrări care să cuprindă informaţii vizând viaţa privată a reclamantului de natura celor difuzate în articolele publicate în perioada 11.12.2023-16.12.2023, respectiv în zilele de 20.12.2023 şi 21.12.2023 pe site-urile www.cancan.ro, www.gândul.ro sau orice alte site-uri deţinute şi/sau controlate de pârât şi prin orice alte mijloace, inclusiv, dar fără a se limita la, paginile de Facebook şi Instagram, Cancan şi Gândul, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 39135/3/2023, înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a III-a Civilă. Respinge capătul doi de cerere, ca neîntemeiat. Executorie. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare.”

Sursa foto: Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *