Turism de influencer: O tânără din Dubai a fost amendată cu 1.800 de euro după ce a postat imagini de pe o plajă roz din Sardinia unde accesul e interzis

Budelli-Sardegna-pink-beach Sursa foto: portodiolbia.info

O influenceriță din Dubai a fost amendată cu 1.800 de euro pentru că a pătruns pe o plajă interzisă cu nuanțe de roz din Sardinia înainte de a împărtăși pe rețelele de socializare o serie de clipuri video și fotografii cu escapada sa, relatează The Guardian.

Femeia a ajuns cu o barcă pneumatică pe țărmul Spiaggia Rosa, o plajă renumită pentru nisipul său roz de pe micuța insulă Budelli din Sardinia, ignorând, se pare, toate semnele de interdicție, potrivit relatărilor din presa italiană.

Turiștilor li s-a interzis să se plimbe pe plajă – de pe care nisipul a fost adesea furat – și să înoate în mare de acolo încă din anii 1990, dar pot vizita insula în timpul zilei cu ajutorul unei bărci și li se permite să se plimbe pe o potecă din spatele plajei.

Femeia de origine braziliană care locuiește în Dubai, a încărcat conținutul pe @Rogeriaguiadubai, un cont de Instagram cu peste 35.000 de urmăritori. Într-unul dintre clipurile video, ea își casează urmele de pași pe nisip, pe fundalul melodiei La Vie en rose a lui Édith Piaf, care cântă pe fundal.

Pătrunderea, care se presupune că a avut loc în urmă cu câteva zile, a stârnit indignarea oamenilor din Sardinia, ceea ce i-a determinat pe ofițerii de la paza de coastă pentru arhipelagul La Maddalena, care include Budelli, să investigheze mai departe.

În scurt timp au dat de urma femeii în Dubai și i-au comunicat amenda de 1.800 de euro, din care 300 de euro pentru încălcarea interdicției și 1.500 de euro pentru că a sosit la bordul unei nave care nu avea autorizație de acces pentru Budelli. Femeia a închiriat bărcuța, iar proprietarul firmei de închiriere nu știa că aceasta intenționa să navigheze cu ea până pe insulă.

Contul Instagram este pe modul privat. The Guardian a trimis un e-mail către Rogeriaguiadubai pentru o solicitare de comentarii.Budelli este nelocuită, deși timp de peste 30 de ani a fost casa unui rezident, Mauro Morandi, care a dat peste insulă în 1989, după ce catamaranul său s-a stricat în drum spre Pacificul de Sud.Morandi, comparat de unii cu Robinson Crusoe, a reușit să rămână după ce a devenit îngrijitorul de facto al insulei, dar în 2021, bărbatul, care avea acum 84 de ani, a fost forțat să plece de către autoritatea care administrează parcul național La Maddalena.

Sursa foto: portodiolbia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *