Twitter se pregătește să își ia adio de la celebrele păsări albastre: Elon Musk spune că platforma își va schimba logo-ul

Redacția iul. 23, 2023 0 comentarii
elon musk, spacex, tesla, miliardar american, twitter, retea de socializare

Elon Musk a declarat duminică că vrea să schimbe logo-ul Twitter, scriind pe Twitter: “Și în curând ne vom lua adio de la marca Twitter și, treptat, de la toate păsările”, transmite Reuters.

Într-o postare pe site, la ora 12:06 a.m. ET (0406 GMT), miliardarul proprietar al platformei de socializare a adăugat: “Dacă un logo X suficient de bun este postat în această seară, vom face ca (acesta) să intre în funcțiune în întreaga lume mâine”. Musk a postat o imagine cu un “X” care pâlpâie, iar mai târziu, în cadrul unei discuții audio Twitter Spaces, a răspuns “Da” când a fost întrebat dacă logo-ul Twitter se va schimba, adăugând că “ar fi trebuit ca acest lucu să fie făcut cu mult timp în urmă”.

În timpul mandatului tumultuos al lui Musk, de când a cumpărat Twitter în octombrie, compania și-a schimbat denumirea comercială în X Corp, reflectând viziunea miliardarului de a crea o “super aplicație” precum WeChat din China.

Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Pe site-ul Twitter se precizează că logo-ul său, care reprezintă o pasăre albastră, este “activul nostru cel mai ușor de recunoscut”. “De aceea îl protejăm atât de mult”.

Pasărea a fost înlocuită temporar, în aprilie, cu câinele Shiba Inu al Dogecoin, ceea ce a contribuit la creșterea valorii de piață a monedei meme.

Compania a fost criticată pe scară largă de utilizatori și profesioniști în marketing atunci când Musk a anunțat la începutul acestei luni că Twitter va limita numărul de tweet-uri pe zi pe care diverse conturi le pot citi.

Limitele zilnice au ajutat la creșterea serviciului rival Threads, deținut de Meta, care a depășit 100 de milioane de înscrieri în cinci zile de la lansare.

Cea mai recentă complicație a Twitter a fost un proces intentat marți, în care se susține că firma datorează cel puțin 500 de milioane de dolari ca indemnizație de concediere foștilor angajați. De când a fost achiziționată de Musk, compania a concediat mai mult de jumătate din forța de muncă pentru a reduce costurile, mai menționează Reuters.

Sursa foto: OLIVIER DOULIERY / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *