Twitter va taxa utilizatorii pentru a se autentifica prin SMS

Redacția feb. 18, 2023 0 comentarii
twitter elon musk bifa albastra verified

Twitter a anunțat că va permite doar abonaților să folosească mesajele text ca metodă de autentificare cu doi factori (2FA) pentru a-și securiza conturile, scrie Reuters.

După 20 martie, “doar abonații Twitter Blue vor putea folosi mesajele text ca metodă de autentificare cu doi factori”, a transmis compania pe Twitter.

Autentificarea cu doi factori, menită să facă conturile mai sigure, presupune ca titularul unui cont să folosească o a doua metodă de autentificare pe lângă parolă. Twitter permite 2FA prin mesaj text, aplicație de autentificare și o cheie de securitate.

Compania consideră că 2FA pe bază de număr de telefon este folosită în mod abuziv de către “actori răi”, potrivit unei postări de miercuri pe blogul companiei, la care se face trimitere în tweetul acesteia.

Marcajul albastru, care anterior era gratuit pentru conturile verificate ale politicienilor, personalităților celebre, jurnaliștilor și altor figuri publice, este acum deschis pentru oricine este dispus să plătească.

Luna trecută, Twitter a anunțat că va stabili prețul abonamentului Twitter Blue pentru Android la 11 dolari pe lună, la fel ca pentru abonații iOS.

 

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *